Stærkt felt og udsigt til sprinterfest i PostNord Danmark Rundt

Den 30. udgave af cykelløbet PostNord Danmark Rundt, ser ud til at få et af de stærkeste felter i mange år.

Forventningerne var skruet op allerede ved hold-præsentationen for næsten et halvt år siden. Dels med ’genstart’ af løbet, efter sidste års Corona aflysning, dels at det er 30. gang løbet køres, men også det at ikke mindre end 6 World Tour-hold stiller til start, har skabt en høj forventning hos arrangørerne.

Og det er det helt store skyts der rulles frem. Mark Cavendish (Deceuninck-QuickStep) kommer. Det samme gør Dylan Groenewegen og Mike Teunissen (Jumbo-Visma), den regerende europamester Giacomo Nizzolo (Qhubeka-Nexthash), samt ikke mindst vores egne topryttere i skikkelse af Mads Pedersen, Michael Mørkøv og Søren Kragh Andersen. Når man til denne stjerneparade af klassenavne kan lægge norske Halvorsen, 2019-vinderen Niklas Larsen og OL-legenden Lasse Norman Hansen, så er det svært ikke at se frem med til løbet med store forventninger.
 
Det er derfor også en yderst tilfreds Race Manager, Jens Kasler som sætter disse ord på de foreløbige tilmeldinger: ”Når det her i 2021 er 10 år siden, at Mark Cavendish blev verdensmester på Geels Bakke, så er det fantastisk at kunne præsentere ham i spidsen for stærkt felt, med ikke mindre end 11 ryttere, som deltog i Tour de France i sidste måned. Samlet set rummer vores felt 41 etapesejre i Tour de France. Dertil kommer en perlerække af tidligere verdensmestre på både bane og landevej. Jeg synes, at de navne der nu begynder at blive meldt ind, bliver en god jubilæumsgave til de danske cykelfans. Når så de fire danske OL ryttere Rasmus Lund, Larsen, Mørkøv og Norman ligeledes kommer til start i Struer, er det svært ikke at være en glad mand. Det glæder mig også at se så mange af de danske World tour ryttere prioritere løbet. Flere naturligvis med ambitioner om at køre om den samlede sejr” konkludere Jens Kasler og tilføjer: ”foruden de allerede nævnte ryttere, kommer også stærke sprintere som Jakub Mareczko (Vini Zabú), den tidligere Riwal-rytter Arvid de Kleijn, (Team Rally), samt Timothy Dupont, Bingoal”, slutter Jens Kasler.
 
Så med de prominente navne, er der lagt op til en sprinterfest under det fem dage lange etapeløb.
Den samlede deltagerliste forventes offentliggjort mandag den 2. august
 
PostNord Danmark Rundt køres i perioden 10 til 14 august. Løbet starter i Struer og slutter noget utraditionelt, med en 10,8 km lang enkeltstart på Frederiksberg.