1. etape

Struer - Esbjerg

1

10

august

176

kilometer

590

højdemeter

2

spurte

Beskrivelse af ruten

For anden gang er Struer værtsby for Grand Depart på PostNord Danmark Rundt, når første etape skydes i gang tirsdag den 10. august. Efter præsentationen af feltet på Torvet i Struer, går turen stik sydvest gennem Vemb, Ulfborg, Ringkøbing, videre rundt om Ringkøbing Fjord og ned langs Vesterhavet til Hvide Sande. Efter Oksbøl køres der på små veje langs Ho bugt, inden det kendte opløb ved Musikhuset i Esbjerg rammes.

En første etape i åbent terræn, hvor især vinden og de små snoede veje langs Ho bugt kan skabe splittelse i feltet, men hvor alt dog tegner til en stor sprinterfinale.

Esbjerg var vært for DM-ugen i 2019, og PostNord Danmark Rundt besøgte byen senest i 2016, hvor Daniele Bennati vandt foran Mads Würtz Schmidt i en tæt spurt.

Startby

Struer

Struer ligger ved den vestlige del af Limfjorden, og har med sin placering tæt på den mangfoldige og rå natur i Nordvestjylland og vores entreprenante borgere, et unikt ståsted, hvorfra vi møder verden.

I Struer er vi præget af vores lyd-DNA. Vi forsøger konstant at lade den forstærke vores hverdag med afsæt i den arv der er grundlagt af nogle af verdens største og mest innovative lydvirksomheder.

For os er lyd og dens kvaliteter altid en inspiration for nye projekter og initiativer. Om det handler om kunst, velfærd, byudvikling, erhverv, events, er udgangspunktet altid i lyd.

Kommunens relative begrænsede størrelse giver os en masse muligheder. Det giver rum for at det enkelte individ kan gøre en forskel, det giver mulighed for at yde nærvær til borgerne og sikre livskvalitet i alle livsfaser. Vi er tætte på hinanden i et småt men stærkt fællesskab, hvor ekstraordinære ting sker.

Struers nærmeste nabo er Limfjorden. Med en kystlinje på 147 km er Struer Kommune et ideelt sted for alle former for vandaktiviteter – om det er badestrande, cykelture, sejlads eller fisketure – alt sammen pakket ind i det karakteristiske landskab omkring Limfjorden præget af bakker og bugter.

Rundt om løbet

Det er 2. gang i løbets historie at Struer er startby for en etape.

Målby

Esbjerg

Esbjerg er Danmarks femtestørste by, og den er på bare 150 år vokset frem af nærmest ingenting. Startskuddet til udviklingen af Esbjerg lød i 1868, da Christian den IX skrev under på anlæggelsen af Esbjerg Havn. Dengang var Esbjerg en lille flække med to gårde, tre huse og 23 indbyggere, og i dag bor 72.000 mennesker i byen.

Netop havnen har altid været Esbjergs drivkraft, og i dag markerer byen sig både nationalt og globalt som EnergiMetropol med en stærk position inden for både olie, gas og vind. Byen er samtidig på vej ind i et nyt væksteventyr som digitalt knudepunkt.

Esbjerg summer af energi, og det gode liv er i højsædet. I og omkring byen ligger unik natur, og hjørnestenen er Vadehavet, som både er nationalpark og verdensarv.

Byens kulturliv byder på oplevelser og aktiviteter af høj kvalitet, og i sportens verden ligger mange klubber i toppen af den danske elite. Inden for både sport og kultur går Esbjerg Kommune forrest i udviklingen af talenter, fordi det ligger i DNA’et at tænke fremad.

Samarbejdspartnere og leverandører