PostNord Danmark Rundt ser ud til at få et af de stærkeste felter i mange år. Forventningerne var skruet op allerede ved præsentationen af de mange World Tour-hold og sommerens danske cykelfest har bestemt ikke gjort forventningerne mindre. Der er lagt op til en stor fest, når der igen skal køres verdensklasse-cykelløb på de danske veje.
De store teams har meldt deres ankomst; fra øverste hylde Trek-Segafredo, Jumbo-Visma, EF Education-EasyPost, Team DSM, Quick-Step Alpha Vinyl, Ineos Grenadiers og Israel – Premier Tech mod de danske hold: Riwal Cycling Team, BHS-PL Beton Bornholm, ColoQuick Cycling, Restaurant Suri – Carl Ras og PostNord Landsholdet, der er lagt op til en helt fantastisk uge, hvor vi byder på 5 dages cykelløb over 767,3 kilometer med 21 hold og 147 ryttere
Et af de helt store danske navne, der pryder startlisten i år, er Magnus Cort, som under Tour de France kørte sig i den prikkede trøje og direkte ind i danskernes hjerter. Også Michael Mørkøv, Søren Kragh Andersen, den danske mester Alexander Kamp, Mads Würtz Schmidt og Mattias Skjelmose er på den foreløbige startliste. Skjelmose har kørt virkelig stærkt på det sidste og kan måske køre med om den samlede sejr. Også talentet Anton Charmig stiller til start.
Traditionen tro deltager PostNord landsholdet også, og det er i år blandt andet med World Tour-rytterne Johan Price Pejtersen og Frederik Wandahl.
Det er dog ikke kun danske stjerner, man kan heppe på. Tom Dumoulin, Geraint Thomas, Richie Porte og Jasper Stuyven er nogle af de helt store navne i dette års PostNord Danmark Rundt. Også Christophe Laporte, som løb med sejren på den næstsidste etape af årets Tour de France er på den foreløbige startliste. Det samme gælder Jasper Philipsen, som sprintede sig til sejr på Champs Elysée. I sprinterkategorien finder man også stortalentet Olav Kooij, som netop har vundet sin første World Tour-sejr i Polen Rundt.
Det er derfor også en yderst tilfreds Race Manager, Jens Kasler, som sætter disse ord på de foreløbige tilmeldinger: ”Når man har syv World Tour-hold, så er man nærmest pr. definition garanteret et stærkt felt. Vi har vendt ruten om, så vi starter på Sjælland og slutter i Vejle. Løbet bliver derfor helt anderledes, end det plejer at være. Der er allerede enkeltstart på anden etape, og så har vi den store tredje etape, som næsten er historisk lang, hvoraf de 18 km bliver på gruspavéerne ved Herning. Alt kan ske på den etape. Den sidste etape i Vejle er en lille etape, men der er til gengæld 1800 højdemeter. Det er fem gange op ad Kiddesvej. Derudover skal feltet også prøve kræfter med Christian Winthersvej, som vi kører for første gang nogensinde.” slutter en forventningsfuld Jens Kasler.
Det er vigtigt at understrege, at de oplistede navne er foreløbige. Den officielle startliste offentliggøres mandag den 15. august
1. etape: Allerød – Køge
222,6 kilometer
Første etape fører os for første gange i løbets historie til Allerød der er værts- og startby. Feltet skal to gang prøve kræfter med en bakkespurt ud for Gisselfeld Kloster på Slothusvej før dagens etape afsluttes i Køge, med en lidt over 10 kilometer lang rundstrækning.
Kl. 10.00 – musik på scenen
Kl. 10.40 – indskrivning/præsentation af hold
Kl. 12.10 – neutraliseret start fra Øen i Allerød
Kl. ca. 17.30 – opløb på Vordingborgvej i Køge
Kl. 17.45 – sejrsceremoni på scenen i Køge
2. etape: Assens – enkeltstart
12,2 kilometer
Anden etape fører os til Assens og løbets enkeltstart. I år køres den på en smuk 12,2 kilometer lang rundstrækning, med start i Østergade i hjertet af den idylliske by, Assens, der senest var startby for 4. etape tilbage i 2005.
Kl. 14.35 – første rytter starter i Østergade i Assens
Kl. ca. 17.30 – sidste rytter kommer i mål på Søndre Ringvej v/ Arena Assens.
Kl. 17.45 – sejrsceremoni på scenen i Arena Assens
3. etape: Otterup – Herning
239,3 kilometer
Tredje etape er med rette årets kongeetape, hele 239,3 kilometer fra Otterup til Herning er ikke hverdagskost. Tilsæt så 18,2 kilometer på grus, så har man alle ingredienserne til en højdramatisk etape.
Kl. 09.50 – musik på scenen i Otterup
Kl. 10.35 – indskrivning/præsentation af hold
Kl. 11.45 – neutraliseret start fra Torvet i Otterup
Kl. ca. 17.30 – opløb på Møllegade i Herning
Kl. 17.45 – sejrsceremoni på scenen i Herning
4. etape: Skive – Skive
167,3 kilometer
Fjerde etape er Skive – Skive, hvor ruten bugter sig rundt på Salling. Det hele slutter med tre små omgange i Skive, hvor bakken på Skovly bliver et godt sted for publikum at overvære løbet.
Kl. 11.30 – musik på scenen i Skive
Kl. 12.15 – indskrivning/præsentation af hold på scenen
Kl. 13.35 – neutraliseret start fra Posthustorvet i Skive
Kl. 17.30 – opløb på Strandvejen i Skive
Kl. 17.45 – sejrsceremoni på scenen på Strandvejen i Skive
5. etape: Give – Vejle
125,9 kilometer
Femte og sidste etape er Give – Vejle, med den næsten legendariske afslutning på Kiddesvej. Dog nu i en ny udgave. Rytterne skal to gange op ad stejle Chr. Winters vej, der efter sigende er den tredje stejleste stigning på årets UCI kalender og fem gange op ad Kiddesvej. Hvilken drøm af en sidste og afgørende etape af PostNord Danmark Rundt. Alt vil formodentligt være i spil, inden den samlede vinder af den 31. udgave af PostNord Danmark Rundt kan lade sig hylde.
Kl. 09.50 – musik på scenen i Give
Kl. 10.40 – indskrivning/præsentation af hold op scenen
Kl. 11.50 – neutraliseret start fra Torvet i Give
Kl. 15.00 – opløb på Koldingvej i Vejle
Kl. 15.15 – sejrsceremoni på scenen i Vejle