PostNord Danmark Rundt gør alle løbets officielle biler 100 % elektrisk

For første gang nogensinde vil alle officielle biler i PostNord Danmark Rundt køre på ren el. På den måde er cykelsportens grønne principper nu rykket helt ind i følgebilerne og kortegen ved Danmarks største etapeløb..

Når de 133 ryttere ruller ud fra Holstebro den 14. august, markerer det ikke kun starten på den 34. udgave af PostNord Danmark Rundt. Det vil også være første gang nogensinde, at følgebilerne i kortegen til cykelløbet kører fuldt elektrisk.

De 30 eldrevne køretøjer vil tjene mange forskellige formål, herunder transport af løbsledelse, kommissærer, presse og VIP-gæster. Bilerne bliver Skodas Enyaq-model, der vil følge løbet over hele Danmark. Og det er noget, der glæder Thomas Bruun Nielsen, adm. direktør i Skoda Danmark:

“Skoda har været en del af cykelsporten i mange år og været gennem mange transformationer. Selvom vi sælger biler, så er vi fortalere for, at flere hopper på cyklen, når de skal fra A til B. Derfor er vi stolte af, at vores biler i årets cykelløb nu regner i watt, ligesom rytterne gør,” siger Thomas Bruun Nielsen, adm. direktør i Skoda Danmark.

Årets cykelløb arrangeres af Danmarks Cykle Union og PostNord, og strækker sig over 742 kilometer fordelt på fem etaper. For at sikre, at de elektriske biler kan holde trit med løbet, er der strategisk placeret ladestationer langs ruten. Hver bil har en dedikeret chauffør, som både står for kørslen og opladningen af bilen, hvilket garanterer, at bilerne altid er klar til at følge rytterne tæt og yde den nødvendige støtte.

En ny grøn etape
Det er ikke første gang, vi ser elbiler til sommerens cykelløb. De mange Skoda Enyaqs til det danske etapeløb kommer i kølvandet på det dansk-norske cykelhold Uno-X Mobility, som det første hold i Tour de France kører på ren el. Med cykelsportens stigende popularitet både i Danmark og på verdensplan følger et ansvar for at forny og forbedre måden, hvorpå cykelløb afholdes, mener Jesper Tikiøb eventchef for Danmarks Cykle Union. Han siger:

“Cykelsporten er i selve udførslen en naturlig sport, hvor man taler om watt-tal. Derfor er det vigtigt, at de omkringliggende aktiviteter afspejler dette. Efterhånden som cykelsporten vinder større indpas hos danskerne, er det afgørende, at vi fremmer nye og bedre løsninger for at udvikle løbet. Derfor er vi stolte af, at alle løbets officielle biler i år vil være eldrevne,” siger Jesper Tikiøb, eventchef for Danmarks Cykle Union.


Om PostNord Danmark Rundt
PostNord Danmark Rundt er en af Danmarks største idrætsbegivenheder og afholdes i 2024 fra 14. til 18. august. Den 34. udgave består af fem etaper og starter i Holstebro, som fejrer sit 750 års jubilæum, og afsluttes i Gladsaxe efter 736,3 km. Ruten inkluderer den ikoniske Kongeetape fra Ringkøbing til Vejle og markerer 25. gang Vejle er en etapeafslutning. Løbet vil have deltagelse af både danske og internationale hold.