Michael har været med ved samtlige udgaver af Danmark Rundt

Michael Nedergaard Jensen er den eneste person, der har været med ved PostNord Danmark Rundt siden første udgave i 1985. 32 deltagelser i alt.

Michael Nedergaard Jensen fra Zenitel leverer alt radioudstyr til alle følgebiler og motorcykler og hjælper også lidt med, hvad der ellers måtte støde til af elektroniske problemer med forskelligt grej.

”Det var kun Jesper Worre, der var løbsdirektør og selv har været rytter, som havde været med så længe som mig,” fortæller Michael. ”Vi konkurrerede lidt om, hvem der var med længst. Men så stoppede han, og jeg har så fortsat, så nu er jeg den eneste, der har været med alle år.”

Hvorfor kommer man tilbage år efter år?

”Det ved jeg sådan set ikke,” svarer Michael, da han bliver spurgt om, hvad der motiverer ham til at komme tilbage til det danske etapeløb igen og igen. ”Det har jo været sjovt altid, og så har jeg jo fået en masse bekendte og venner og lignende her i arrangementet. Det er hyggeligt. Det er en af årsagerne til, at jeg bliver ved med at deltage, selvom jeg har prøvet at sige fra flere gange.”

Siden 1985 er der sket en del med PostNord Danmark Rundt. I 1985 stillede kun 48 ryttere til start, og i år var der 138. Det fortsætter med at være en speciel uge, som Michael ser frem til. Særligt fremhæver han, at den danske Tour de France-succes bidrager til øget opmærksomhed blandt fans.

 

De store øjeblikke

Gode minder er der heldigvis mange af efter mere end 30 deltagelser i cykelløbet. 

”Jeg kan huske, at en politimand havde 60-års fødselsdag. Det var så tilbage i 80’erne,” fortæller Michael. ”Det blev fejret på Nyborg Strand. Så kom alle motorcykelbetjente kørende på deres motorcykler ind i restauranten med udrykning! Så det var faktisk meget morsomt.” Så der er masser af øjeblikke at tænke tilbage på, når etapeløbet slutter og hverdagen vender tilbage.

For Michael er der dog én oplevelse, der overgår alle andre. 1996 står særligt klart i hukommelsen. Bjarne Riis havde vundet Tour de France, og folk var mødt op i hobetal på landevejene. 

”Jeg har aldrig i mit liv set så mange mennesker på gaderne i Danmark,” fortæller Michael. ”Jo, så lige til Tour de France sidste år. Men ’96 har nok været det største. Det var helt vildt. Der var mennesker alle steder. Det var vanvittigt.”

Når man spørger Michael, om han vender tilbage igen næste år, er svaret, at det ender det jo nok med. Som altid.