LIDL-TREK duoen Skjelmose & Pedersen satte trumf på dagens etape

Kongeetapen Vejen – Vejle blev vundet af Mattias Skjelmose Jensen LIDL-TREK

PostNord Danmark Rundt 2023, trejde etape, Vejen – Vejle

Dagens etape, der er løbets længste, udsatte rytterne for i alt 209 kilometer og hele 2100 højdemeter.


Vejen lagde asfalt til som etapens startby og man fristedes til at tro at samtlige borgere og alle skolebørn var samlet på et festklædt og ikke mindst feststemt torv. De første 85 kilometer blev kørt i Vejen kommune, før rytterne vendte snuden mod vejle og de kendte stigninger i og omkring Vejle by.

Dagens etape fik sig en lille uventet forlængelse, da rytterne efter 55 kilometer skulle passere en 500 meter lang grusvej gennem Skibelund Krat, som i en periode på over hundrede år dannede rammen om store grundlovsmøder, især med fokus på genforeningen i 1920. Det var således et historisk sted, hvor masser af borgere havde taget opstilling for at hylde rytterne.

Grundet vejens beskaffenhed, besluttede kommisærene dog fra morgenen, at neutralisere løbet ved gennemkørsel af grusvejen og da der var en del defekter som følge af passagen, trak denne neutralisering ud, til efter anden passage af Vejen by.

Efter at alle defekter var klaret, satte feltet kursen mod Vejle og de klassiske stigninger. Det store udskilningsløb gik i gang og mod løbets afslutning rev Mads Pedersen sig fri og fik senere følgeskab af Mathias Skjelmose, der i flot og ensom majestæt krydsede målstregen som etapens vinder.

Løbets trøjer og placeringer blev fordelt således:

PostNord Førertrøje
Mattias Skjelmose JENSEN, LIDL-TREK

ŠKODA Pointtrøje
Mads PEDERSEN, LIDL-TREK

Driving Change in Diabetes bakketrøje         
Nicklas PEDERSEN, TEAM COLOQUICK

UNO-X Ungdomstrøje
Kasper ANDERSEN, TEAM POSTNORD

PostNord Fightertrøje
Nicklas PEDERSEN, TEAM COLOQUICK

Sparekassen Danmark 100 Km sprint
Nicklas PEDERSEN, TEAM COLOQUICK

Voltaren Holdkonkurrence
LIDL-TREK