Etape 3. Kolding – Haderslev

2022: Tour de France, 2023: Tour of Scandinavia, 2024: PostNord Danmark Rundt,

 

Det naturskønne område mellem Kolding og Haderslev har tidligere budt på cykling af høj karat, så dagens etape havde noget at leve op til.

 

Efter præsentation af rytterne på Aksel Torv i Kolding midtby og den obligatoriske neutrale start, kørte feltet til Gelballe, hvor dagens første bakkespurt var henlagt. Herefter gik turen retur gennem Kolding by og videre sydøst mod Skamlingsbanken, Hejlsminde og Christiansfeld, hvor rytterne skulle kæmpe om point til den grønne pointtrøje.

 

Herefter gik dagens etape nordøst om Haderslev, inden feltet ad små kringlede veje ramte den 8,2 km lange rundstrækning, der skulle gennemkøres tre omgange. Her skulle det hele afgøres på den 1100 m lange målbakke på Chr. X’s vej.

 

I lang tid lå et udbrud foran, men på sidste omgang var det slut og et samlet felt satte kurs mod målstregen, der var lagt op til en sprint afslutning.

 

Magnus Cort rettede sigtekornet mod målstregen og åbnede spurten fra front. Det lignede at ConCORTen nåede mach hastighed, men det var ikke nok, for bagfra kom Tobias Lund og Arnaud De Lie buldrende og med en sidste forcering krydsede Tobias Lund målstregen som første mand, tiljublet af de mange fremmødte på opløbsstrækningen.

 

Dagens ETAPEVINDER:

Tobias Lund Andresen

TEAM DSM-FIRMENICH POSTNL

 

Løbets trøjer blev fordelt således:

 

PostNord FØRETRØJE

Arnaud DE LIE

LOTTO DSTNY

 

Driving Change BAKKETRØJE

Daniel STAMPE

AIRTOX – CARL RAS

 

Skoda POINTRØJE

Arnaud DE LIE

LOTTO DSTNY

 

Sparekassen Danmark UNGDOMSTRØJE

Arnaud DE LIE

LOTTO DSTNY

 

 

PostNord FIGHTERTRØJE

Martin SZOKODY

BHS-PL BETON BORNHOLM

 

LIDL HOLDKONKURRENCEN

TEAM DSM-FIRMENICH POSTNL

 

Lørdag køres løbets tredje etape. Her flytter løbet til Sjælland, hvor rytterne skal tilbagelægge 177,5 kilometer fra St. Heddinge på Stevns til Holbæk. Starten går i St. Heddinge klokken 13:40 og feltet forventes til de afsluttende omgange i Holbæk klokken 17:15.