4. etape

Holbæk - Kalundborg

1

13

august

189

kilometer

1500

højdemeter

5

spurte

Beskrivelse af ruten

Efter Kongeetapen venter der rytterne ny hård test, når 4. etape køres i det kuperede område i Nordvestsjælland. Efter rytterne har forladt startbyen Holbæk, bliver første udfordring ved Tølløse, hvor bakkerne ved Mørkemosebjerg venter. Efter Tølløse køres stik vestpå mod Mørkøv, Jyderup og Svebølle, inden den 19,5 km. lange rundstrækning i Kalundborg rammes. Rundstrækningen vil stille store krav til rytterne. Først skal den smalle Møllebakken forceres, og ude på Røsnæs venter der en 3,5 km meget smal og kuperet landevej. Kort efter er det den stejle Bøgebakke, der tager imod. Finalen mod mål er på flad vej ind ad Kystvejen, der til gengæld er helt åben. 

Etapen byder på 189 intense kilometer med 1500 højdemeter, som helt sikkert vil byde på masser af godt løb. Opløbet er ved Vestre Havneplads, hvor Casper Pedersen i 2017 vandt en flot sejr, da han kørte alene hjem. Samme scenarie kan måske udspille sig igen.

Startby

Holbæk

Holbæk by er en traditionsrig købstad, en hyggelig handelsby og en by præget af kunst og kultur. Her er hyggelige handelsgader, cafeer, restauranter og mange små butikker. På havnen skyder moderne boligbyggerier op, samtidigt med at det gamle havnemiljø bliver bevaret. 

Overalt i kommunen møder du et levende kulturliv og frivilligt engagement. Oplevelsescenter Nyvang er ramme om udstillinger og arrangementer og samlingspunkt for en masse engagerede frivillige.

Kystliv Holbæk løfter en vigtig rolle i forhold til at gøre historien og håndværkene levende og relevante for børn og unge. På toppen af de sjællandske alper og med udsigt over Lammefjorden finder du Danmarks største observatorium, Brorfelde Observatorium. Her kan du blive klogere på stjernerne, rummet og universet.

Holbæk Kommune er kendetegnet ved et tæt og godt samarbejde mellem kultur- og erhvervsliv. Hvilket f.eks. kommer til udtryk ved den årlige SKVULP-festival, ligesom vi er udnævnt som talentkommune af Kulturministeriet.

Rundt om løbet

Casper Pedersen vandt i 2017 en flot sejr, da han kørte alene hjem på opløbet ved Vestre Havneplads i Kalundborg.

Målby

Kalundborg

I Kalundborg Kommune finder du en sjælden blanding af bæredygtig industri, naturperler på snor og et uddannelsesmiljø med særligt afsæt i den bioteknologiske industri.

Udover dramatisk natur, øsamfund, byer og landsbyer, grønne teknologier og en unik kystlinje får du fine muligheder for indkøb, kulturtilbud, oplevelser og et rigt
udvalg af spisesteder, hvor mange finder deres råvarer i det spisekammer, der findes både på en af de mange gårde i kommunen og i havet lige udenfor vores vinduer.

Du vil også finde et rigt foreningsliv – her er en lang tradition for frivillighed, der både har sit udspring i landsbyernes sammenhold og i den mangfoldighed af foreninger, der sætter sit præg på Kalundborg Kommune. Lokale ildsjæle har sat deres aftryk mange steder i kommunen.

Samarbejdspartnere og leverandører